Danskerne lyver, så de får større erstatning fra forsikringen

Svindel. Helt op til hver fjerde dansker skriver lidt ekstra på, så erstatningen efter tyveri bliver større. Forsikringerne ville være 600 kroner billigere om året, hvis alle var ærlige.

Det giver ingen erstatning at være ærlig, mener danskerne

Er man ærlig, får man en alt for lille erstatning fra forsikringen. Sådan tænker en del danskere – og derfor får skadesanmeldelsen til forsikringsselskabet smurt lidt ekstra på. FDB Analyse har lavet en undersøgelse af danskernes holdning til forsikringssvindel, og en respondent skriver som forklaring:

Jeg skrev nogle ekstra cd’er på, da jeg havde indbrud. I tilfælde af, at jeg måske havde glemt nogle selv.

Forklaringen er meget dækkende for en del danskeres generelle syn på forsikringsselskaber. De opleves som store, fjerne mastodonter, som det ikke gør noget at snyde, fortæller Michael Hviid Jacobsen, der er professor i sociologi på Institut for Sociologi og Socialt arbejde ved Aalborg Universitet:

»Mange betragter forsikringsselskaberne lidt som skattevæsenet – en fjern og magtfuld organisation, der tilraner sig vores surt tjente og højtbeskattede penge. Derfor er lidt selvregulering okay,« siger Michael Hviid Jacobsen…

Klik på linket herunder for at læse mere:

Danskerne lyver, så de får større erstatning fra forsikringen

23. maj 2012, samvirke.dk

 

Klik på Danskerne lyver, så de får større erstatning fra forsikringen for at kommentere på artiklen eller klik på forsikringsselskaber for at gå ind i forummet og give os dine tanker omkring forsikringsselskaber.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar