Ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring kan dække fejl og mangler, som ikke nævnes i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten. Læs, hvad du som køber og sælger kan bruge en ejerskifteforsikring til, og om det er en god idé.

Hvad er en ejerskifteforsikring?
En ejerskifteforsikring er en forsikring, der både sikrer sælger og køber i forbindelse med en hushandel og nogle år frem, hvis det viser sig, at der er fejl og mangler, der ikke er beskrevet i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten.

Forudsætningen for at kunne tegne en ejerskifteforsikring er, at der er lavet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

Ejerskifteforsikringen dækker kun fejl og mangler, der ikke er nævnt i rapporterne.

En ejerskifteforsikring kan tegnes for enfamiliehuse, rækkehuse, ejerlejligheder, ideelle anparter og sommerhuse. En ejerskifteforsikring dækker typisk i 5 år og koster et sted mellem 7.000 og 15.000 kr. inkl. moms (2012 priser). Udgiften deles mellem sælger og køber.

I 2010 blev der solgt 60.184 ejendomme og tegnet i alt 24.150 ejerskifteforsikringer. Det svarer til, at 4 ud af 10 tegner en ejerskifteforsikring. Hovedparten af de indtegnede ejerskifteforsikringer er på enfamiliehuse.

Hvad er en udvidet ejerskifteforsikring?
Man kan også få en udvidet ejerskifteforsikring. Den udvidede har en løbetid på 10 år og dækker flere forhold – bl.a. ulovlige kloak- og stikledninger, forhold ved grunden, der medfører en væsentlig skade på beboelsesbygningen, og forurening af grunden under visse omstændigheder.

Den udvidede ejerskifteforsikring koster typisk et par tusinde kroner mere end den almindelige ejerskifteforsikring.
Ejerskifteforsikring for boliger købt før 1. maj 2012 og for boliger købt efter

Ejerskifteforsikringen er blevet ændret fra 1. maj 2012.

De væsentligste ændringer er, at ulovlig el og vvs vil blive dækket af den almindelige ejerskifteforsikring og ikke som før, kun på den udvidede ejerskifteforsikring.

Selvrisikoen er pr. 1. maj 2012 fastsat til at være maksimalt…

Klik på linket herunder for at læse mere:

Ejerskifteforsikring

26. april 2012, bolius.dk

 

Klik på ejerskifteforsikring for at kommentere på artiklen eller klik på ejerskifteforsikring for at gå ind i forummet og give os dine tanker omkring ejerskifteforsikringer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar