Fald i biltyverier: FDM kræver billigere bilforsikring

Elektronisk startspærre er med til at halvere antallet af biltyverier, men cykeltyverierne ligger ret konstant

På bare et år er antallet af biltyverier faldet med 25 procent, og tallet er det hidtil laveste i årtier, skriver Politiken Søndag.

Det viser Danmarks Statistiks oversigt over kriminaliteten sidste år. På bare tre år er biltyverierne i Danmark næsten halveret.

Mens der forrige år blev stjålet 14.300 biler, røg tallet sidste år ned på knap 10.900. Det markante fald kommer efter, at antallet af stjålne biler for bare tre år siden var oppe på cirka 20.000.

Det markante fald berettiger, at præmierne til bilforsikring nu sættes ned, mener Forenede Danske Motorejere (FDM).

– Forsikringsselskaberne har det jo godt. Der er ikke er nok konkurrence, og autoskadeområdet er deres store guldæg. Når der så kommer så markant et fald inden for biltyverier, vil vi helt klart føre ønsket om lavere præmier frem.

Det siger juridisk chef i FDM Per Alkestrup til Politiken. Han forklarer dykket med, at de fleste biler efterhånden har elektronisk startspærre.

– Amatørerne, der før kunne stjæle en bil ved hjælp af en skruetrækker, har fået det meget sværere. Tilbage er de professionelle, der går efter de dyre biler, og som har specialudstyr til at starte dem, siger Per Alkestrup til Politiken.

Underdirektør i brancheorganisationen Forsikring og Pension Hans Reymann-Carlsen mener dog ikke, at de nye tal kan føre til billigere forsikring. Fordi de fleste stjålne biler trods alt…

Klik på linket herunder for at læse mere:

Fald i biltyverier: FDM kræver billigere bilforsikring

16. marts 2013, sn.dk

 

Klik på Fald i biltyverier: FDM kræver billigere bilforsikring for at kommentere på artiklen eller klik på bilforsikring for at gå ind i forummet og give os dine tanker omkring bilforsikringer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar