Forsikring på rejsen bliver dyrere

Tusindvis af danskere vil i år opleve, at deres rejseforsikring stiger i pris, selv om forsikringsdækningen ikke bliver forbedret. Selskaber som Topdanmark, Tryg, Gouda og Europæiske beretter, at de enten har eller er i gang med at hæve priserne. Også Alm. Brand og Codan overvejer prisforhøjelser. Det skriver Berlingske Business.

Baggrunden er, at det gule sundhedskort ikke længere dækker som rejsesygesikring i udlandet. I stedet kan danskerne benytte det blå EU-sygesikringskort, men det dækker knapt så bredt, som det gule gjorde. Derfor regner forsikringsselskaberne med, at danskerne vil anmelde flere skader, og regningen sendes videre til kunderne.

»Vi har tilpasset vores forsikringer, så de nu sikrer de samme dækninger og den samme service, som man fik førhen. Det er klart, at det koster nogle ekstra penge for os, så derfor har vi differentieret vores forsikringer og ændret på priserne,« siger Thomas Enna, underdirektør i Topdanmark.

Ifølge Finansloven for 2014 vil staten spare omkring 80 millioner kroner årligt på ændringen i den offentlige dækning, men Europæiske ERV siger, at regningen hos forsikringsselskaberne og i sidste ende kunderne formentlig bliver endnu større.

»De 80 millioner kroner er jo regulære skadesomkostninger. Oveni det kommer der selvfølgelig noget administration og så videre, så det egentlige beløb er formentlig markant større,« siger Dan Laursen, salgs- og marketingdirektør i Europæiske ERV.

Ændringerne betyder blandt andet, at den offentlige alarmcentral, som man kunne kontakte, hvis man kom til skade i udlandet, er lukket. Dette varetages nu af forsikringsselskaberne selv, der også skal dække, når kunderne skal…

Klik på linket herunder for at læse mere:

Forsikring på rejsen bliver dyrere

7. januar 2015, Berlingske Nyhedsbureau

 

Klik på Forsikring på rejsen bliver dyrere for at kommentere på artiklen eller klik på rejseforsikring for at gå ind i forummet og give os dine tanker omkring rejseforsikringer.

1 svar
 1. forsikringsdebattør
  forsikringsdebattør says:

  Prishop på Rejseforsikring – ikke hos Alm Brand Forsikring.

  Som mange har læst i medierne, så vil flere forsikringsselskaber nu hæve prisen på deres rejseforsikring. I Alm. Brand har de ingen aktuelle planer om at sætte prisen op.

  Alm. Brand Forsikring har i stedet udvidet Rejseforsikringen helt gratis.

  Forsikringsselskabet har ikke sat prisen på Rejseforsikringen op, selvom de siden 1. august 2014 har dækket den forskel, der er mellem det gule sygesikringskort og det blå EU-sygesikringskort. Det betyder, at forsikringskunderne har samme dækning med Rejseforsikringen, som de havde med det gule sygesikringskort på rejser i Europa – uden at det koster ekstra.

  Her kan hele artiklen læses: Prishop på Rejseforsikring – ikke hos os

  Rejseforsikringen dækker dig også, når du er på skiferie. Den sikrer dig behandling og hjemtransport, hvis du kommer til skade eller bliver syg på skiferien.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar