Hver tredje har misforstået børneforsikring

Mange forældre går rundt i falsk tro på, at deres barn er forsikret mod ulykker. Men kun hver andet forældrepar har reelt tegnet en forsikring.

Forsikringsselskaberne har gentaget budskabet mange gange, men tilsyneladende trives misforståelserne stadig blandt danske forældre:

Børn kan kun være helt sikre på at få erstatning efter en ulykke, hvis forældrene selv har tegnet en forsikring for barnet.

Hver anden forælder forsikrer ikke
En ny Gallup-undersøgelse fra forsikringsbranchen viser, at otte ud af ti forældre regner med, at deres barn er dækket, hvis det kommer ud for en ulykke.

Men faktisk har kun fem ud af ti forældre selv købt en forsikring til familiens børn.

Familieforsikring dækker ikke ulykker
Tidligere undersøgelser har vist, at mange fejlagtigt tror, at blandt andet skolen forsikrer børnene. Det er langt fra altid tilfældet, og selv hvis der findes sådan forsikring, dækker den ikke barnet i fritiden.

Andre har en opfattelse af, at den såkaldte familieforsikring også omfatter børns ulykker. Det gør den ikke, for bag navnet gemmer sig en indboforsikring.

Tjek policerne
»Det er et valg, om man vil forsikre sine børn eller ej. Men det er et problem, når forældre fejlagtigt tror, at deres børn er forsikrede«, siger Henriette Madsen fra Codan.

Hun opfordrer alle forældre til at tjekke, om de har forsikret deres børn eller ej.

Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at 170.000 børn mellem 0 og 14 år hvert år kommer på skadestuen som følge af ulykker.

Sum afgør pris
En ulykkesforsikring for et barn vil typisk koste…

Klik på linket herunder for at læse mere:

Hver tredje har misforstået børneforsikring

7. sep. 2007, politiken.dk

 

Klik på Hver tredje har misforstået børneforsikring for at kommentere på artiklen eller klik på børneforsikring for at gå ind i forummet og give os dine tanker omkring børneforsikringer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar