Kommunernes børneforsikringer er ulovlige

Kommunerne må ikke længere tegne kollektive ulykkesforsikringer for børnene i skoler og institutioner.

Selv om det har været helt almindeligt i mange år, er det ulovligt, når en række af landets kommuner har ulykkesforsikringer, som dækker børnene, mens de er i daginstitution eller skole.

Det understreger Indenrigsministeriet i en længe ventet afgørelse. Og derfor skal kommunerne snarest opsige forsikringerne.

– Vi må konstatere, at der ikke er hjemmel i hverken den skrevne lovgivning eller kommunalfuldmagten. Derfor har kommunerne ikke mulighed for at tegne de her forsikringer, siger Hanna Ege, chefkonsulent i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Hos Høje-Taastrup Kommune ærgrer formanden for institutions- og skoleudvalget sig over, at kommunen ikke længere må ulykkesforsikre børnene.

– Det har givet forældrene en tryghed for, at hvis der sker et eller andet med deres børn, når de er i skole eller daginstitution, skal de ikke ud i en konflikt om, hvem der har ansvaret for ulykken, siger Kurt Scheelsbeck (K).

Forsikringsbranchen har tidligere peget på, at hver tredje barn i Danmark ikke har en ulykkesforsikring. Mange forældre tror nemlig, at deres yndling enten er forsikret gennem familieforsikringen, der ellers kun dækker indbo, eller via en kommunal forsikring.

Da den sidste mulighed nu endegyldigt forsvinder, så understreger Forsikring…

Klik på linket herunder for at læse mere:

Kommunernes børneforsikringer er ulovlige

19. august 2011, business.dk

 

Klik på Kommunernes børneforsikringer er ulovlige for at kommentere på artiklen eller klik på børneforsikring for at gå ind i forummet og give os dine tanker omkring børneforsikringer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar