Mænd får kæmperegning for ligestilling

… men kvinders bilforsikring bliver dyrere. Inden jul ændres reglerne for forsikring på grund af en EU-dom om ligestilling. Mænd mister 100.000 kr. på visse pensionsordninger. Yngre mænd får gevinst på bilforsikringen.

Kvinder lever ikke alene længst. I forhold til mænd får de nu langt mere ud af de pensionskroner, de indbetaler. Det skyldes, at det nu bliver forbudt at forskelsbehandle mænd og kvinder i forsikringsspørgsmål som følge af en EU-dom, der bliver en del af dansk lovgivning og træder i kraft den 21. december i år.

Dermed tvinges pensionsselskaberne til at aflive deres årelange praksis om, at mænd og kvinders pensionsindbetalinger og -udbetalinger bliver afstemt efter deres levealder. Det rammer mændene hårdt. Således viser beregninger, som Topdanmark har foretaget for Berlingske, at en mand, der pensioneres som 65-årig med et pensionsdepot på en million kr. på en livsvarig livrente, mister 96.000 kr. En 65-årig kvinde får til sammenligning en gevinst på 104.000 kr. Forskellen skyldes, at kvinderne ventes at leve, til de bliver 89 år – eller fire år længere end mændene og derfor får deres pension udbetalt i længere tid.

»Vi indordner os selvfølgelig efter dommen, men det er ikke noget, vi er glade for. Vi vil helst bruge alle faktorer til at prissætte risikoen,« siger direktør i Topdanmark Livsforsikring Jan Hoffmann, der henviser til, at det kan blive endnu dyrere for mændene, fordi selskabet på grund af den nyskabte usikkerhed lægger penge til side, som kan blive udbetalt senere. Men dem får kvinderne igen mest gavn af, fordi de lever længst.

Også på invalide forsikringsordninger taber mændene…

Klik på linket herunder for at læse mere:

Mænd får kæmperegning for ligestilling

22. november 2012, business.dk

 

Klik på Mænd får kæmperegning for ligestilling for at kommentere på artiklen eller klik på livsforsikring for at gå ind i forummet og give os dine tanker omkring livsforsikringer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar