Slut med billigere bilforsikring til kvinder

Forsikringsselskaber må ikke længere forskelsbehandle mænd og kvinder, fastslår EU-dom. Forbrugerrådet jubler, selvom dommen kan medføre dyrere forsikringer

De danske forsikrings- og pensionsselskaber kan godt skyde en hvid pil efter statistikker, der peger på, at mænd oftere kører galt i trafikken end kvinder og dermed skal betale mere for en bilforsikring.

EU-Domstolen har slået fast, at det er ulovlig kønsdiskrimination, at forsikringsselskaber opkræver forskellige priser på forsikringer, alt efter om du er mand eller kvinde.

Det betyder blandt andet, at unge kvinder fremover skal betale det samme for en bilforsikring som unge mænd, hvilket gør det langt dyrere for kvinder, end de er vant til.

De nye regler møder skarp kritik fra Forsikring og Pension. Den danske organisation mener, at der er “klokkeklare” statistiske forskelle på kvinder og mænds risici, og at det derfor er logisk, at kønnet spiller ind på forsikringspriserne.

“Jeg ved ikke, om man kan kalde det diskriminerende. Hvis man kører som en sindssyg, er det ikke rimeligt, at de, der kører fornuftigt, skal være med til at betale for skaderne,” siger underdirektør i Forsikring og Pension Anne Seiersen.

De nye regler får indflydelse på alt fra bilforsikringer til danskernes individuelle betalinger til livsforsikringer og pensionsordninger.

Forsikring og Pension advarer mod, at det meget vel kan komme til at betyde, at danskerne fremover generelt vil komme til at betale meget mere for disse typer af forsikringer.

“Det her vil ændre fundamentalt på…

Klik på linket herunder for at læse mere:

Slut med billigere bilforsikring til kvinder

2. marts 2011, kristeligt-dagblad.dk

 

Klik på Slut med billigere bilforsikring til kvinder for at kommentere på artiklen eller klik på bilforsikring for at gå ind i forummet og give os dine tanker omkring bilforsikringer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar